Ebben a cikkben az Iweld inverteres Co hegesztő gépeket fogjuk összehasonlítani a könnyebb választás elősegítve.

Iweld inverteres Co hegesztő MÍG/MAG

Iweld  inverteres Co hegesztő bemutatása:

Napjainkban az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb hegesztési eljárás forma a fogyóelektródás hegesztés. A fogyóelektródás hegesztés előnye a többi eljárással szemben hogy sokkal egyszerűbben, gyorsabban és magasabb minőségben tudunk hegesztési varratokat készíteni. Az Iweld inverteres hegesztők egyaránt használhatóak, üzemben lévő munkafolyamatokhoz illetve kültéren, építkezéseken, helyi munkákhoz. A gépek IP23 pára elleni védelemmel vannak ellátva.

Gyári tartozékok

Fontos szempont a MíG hegesztőknél  a munkakábel és a testkábel minősége.Az Iweld inverteres hegesztőhöz minden esetben gyári , Iweld tartozékokat ajánlunk és gép csomagjainkban csak ezekkel a termékekkel találkozhat a vevő. Ezek a tartozékok a csomag részét képzik minden terméknél . MÍG hegesztő pisztoly, testkábel ,munka kábel  és a hegesztő gáz csatlakozó tömlő.

Iweld  inverteres Co hegesztő

A kép illusztráció!

 

Sokoldalú felhasználhatóság

Az Iweld inverteres hegesztők nem csak Co illetve MÍG/MAG hegesztésre alkalmasak. Sok esetben a MÍG/MAG hegesztés körülményesebb, mivel a hegesztő anyag beolvasztásához védőgáz szükséges.

Iweld  inverteres Co hegesztő

A kép illusztráció!

 

 

 

 

 

 

 

A védőgázas palack súlyával is számolnunk kell.  Erre megoldás az MMA funkció. Az MMA , vagy ismertebb nevén pálcás hegesztéshez nincs szükség védőgázra, mivel itt a hegesztő anyag már tartalmaz egy bevonatot, amely a védőgázt helyettesíti. Pálcás vagy MMA hegesztésnél ez a hegesztés felületén egy réteget képez, melyet a folyamat elvégeztével salakoló kalapáccsal, illetve drótkefével kell letisztítani.

Könnyű használat

Az inverteres technológiának köszönhetően az Iweld inverteres Co hegesztő gépek súlya kisebb a más típusú gépekhez képest. Hegesztő huzallal együtt sem éri el a 15 kilogrammot, így a gép könnyen szállítható, és mobilabban lehet használni. Ív karakterisztikájuk és feszültségtartásuk is hatékonyabb. Állítási lehetőségük pontosabb. A gépen található potméterekkel lehet beállítani az áram erősséget, illetve az ív karakterisztikát. Az áram erősségét a LED es kijelzőn tudjuk nyomon követni.. A beépített túlhevülés elleni védelem megakadályozza a gép túl terhelését.

Egyedi tulajdonságok

Pár kiemelkedő funkció is segíti a minőségibb munka végzést. Ezek közül a leg fontosabb a HOT START ívgyújtás könnyítés. Ez a funkció az ívgyújtást könnyíti azzal hogy a hegesztés megkezdésénél megnöveli a beállított áram erősséget , ezzel megelőzi a bekezdésnél lehetséges beolvadási hibákat, illetve sarok varratoknál könnyebben és mélyebben tudja a hegesztő anyagot beégetni.  Hegesztő anyagok tekintetében használható MÍG hegesztő huzal, és bevont elektróda. Lehetőség van alumínium alapanyag hegesztésére is.

Aluminum hegesztés

Alumínium hegesztő huzalra és másik típusú alumínium huzal előtoló görgőre van szükség, és már hegeszthetünk is. Az alumínium hegesztésnél figyelni kell arra hogy ezeknél az eljárásoknál más típusú védőgázt kell használni mint a szénacél hegesztésénél.

Ajánlott kiegészítők

Ajánljuk az iweld inverteres Co hegesztőkhöz, iweld típusú reduktorjainkat is. A védőgáz kiválasztása után specifikusan az adott gáz típusának megfelelő reduktort szükséges választani. Szénacél hegesztéséhez az AR/Co2 gázt ajánljuk, és az ehhez tartozó Iweld DYNAREG Co reduktort.

Iweld  inverteres Co hegesztő

A kép csak illusztráció!

Iweld inverteres Co hegesztő #1- Iweld Gorilla POCKETMIG 185 Aluflux hegesztő inverter

A legkisebb súlyú, és legmobilabb készülék a piacon. Önsúlya mindössze  10 kg, hegesztő huzallal együtt is maximum 15 kg. Kiváló társ műhely munkánál akár munkadarab össze állítás akár szelvények összehegesztésénél, helyszíni hegesztésnél, javításnál, könnyedén áthelyezhető a kívánt munkának megfelelően

Adatok:

Iweld Gorilla Pocketmig 185 Aluflux
Hálózati feszültség 230V/50 Hz
Max áramfelvétel 18 A
Bekapcsolási idő 100% 124 A
Bekapcsolási idő 60% 170 A
Hegesztő áram tartomány 50-170 A
Hegesztő huzal méret 5 kg
Tömeg 10 kg
Iweld  inverteres Co hegesztő

A kép illusztráció!

Iweld inverteres Co hegesztő #2 – Iweld Gorilla Pocketmig 205 Aluflux hegesztő inverter

Kiváló választás azok számára akik folyamatos ipari körülmények között használják hegesztő gépeiket. A nagyobb teljesítmény gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé. A huzal előtolás állíthatósága egy újabb funkció amelynek változtatásával jobb varrat minőséget érhetünk el.

Adatok:

Iweld Gorilla Pocketmig 205 Aluflux
Hálózati feszültség 230V/50Hz
Max áramfelvétel 20 A
Bekapcsolási idő 100% 132 A
Bekapcsolási idő 60% 190 A
Hegesztő áram tartomány 50-190 A
Hegesztő huzal méret 5 kg
Tömeg 12,5 kg

 

Iweld  inverteres Co hegesztő

A kép illusztráció!

Iweld inverteres Co hegesztő #3 – Iweld Gorilla Pocketmig 215 Aluflux hegesztő inverter

Kategóriájában a legnagyobb teljesítménnyel bíró kompakt hegesztő gép. Ennél a típusnál már 15kg os hegesztő huzal felhelyezésére is van lehetőség, természetesen ugyanúgy 5kg -os dobbal is használható. Folyamatos hegesztésre is alkalmas *1,0 huzal átmérővel. Bekapcsolási ideje és hatásfoka a legmagasabb a kompakt gépek kategóriájában. Hegesztő áram tartománya finomabban és szélesebb skálán állítható.

Iweld Gorilla Pocketmig 215 Aluflux
Hálózati feszültség 230V/50Hz
Max áramfelvétel 25 A
Bekapcsolási idő 100% 155 A
Bekapcsolási idő 60% 200 A
Hegesztő áram tartomány 10-200 A
Hegesztő huzal méret 15 kg
Tömeg 14 kg
Iweld  inverteres Co hegesztő

A kép illusztráció!

 

Összegzés

 

Categorized in: