Az elkövetkező sorok alatt említés kerül pár információ és érdekesség a optimum lemezhajlítókról!

Optimum lemezhalítók #optimum lemezhajlító

Mi szükséges egy termelő vállalat hosszú távon történő talpon maradásához?

Vajon mi szükséges egy termelő vállalat hosszú távon történő talpon maradásához? Elsősorban fontos a vevői igények teljes körű kielégítése, vagyis az elfogadott, visszaigazolt megrendelések, mint szerződések minden egyes pontjának megfelelő végrehajtása: ebbe beletartozik a határidő pontos tartása, valamint a hiánytalan, és minőségi teljesítés is.

Másodsorban elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, a nívós innováció megléte. Ez azért lényeges, mert a felmerülő újabb és újabb vevői igényeket kielégítése csak így eszközölhető. Előfordulhat ugyanis, hogy rövidebb határidő, vagy nagyobb mennyiség előállítására kell berendezkednie a gyártó cégnek. Egy fémipari vállalat esetén ez komoly kihívás, melyre a fontosabb, már meglévő tárgyi eszközök karbantartása, igény esetén pedig az újabbak beszerzése jelentheti a megoldást. 

Hajlítás fogalma

A hajlítás egyszerűen mondva két részből áll nyújtásból és rövidülésből. Ennél az anyag külső rétege a hajlítás irányába nyúlik meg, a belső rétege pedig megrövidül.A kettő réteg között van egy úgynevezett semleges réteg ami megőrzi az eredeti teljes hosszát.

Hajlítás vonala

Hajlítógép feladata

Többnyire a nagy berendezések, például a lemezhajlító gépek jelentik a vállalat munkakapacitásának kulcsát. Ehhez fontos tudni, hogy az említett lemezhajlító gépek feladata a különböző idomok, lemezek, csövek elvárt szögben vagy görbületben való meghajlítása, így általa az átalakítandó darabok forgácsolás nélkül is formálhatókká válnak, nagyban lerövidítve ezzel a megmunkálási időt.

Emellett korántsem mindegy az sem, hogy a cég területén belül képesek-e megoldani a munkadarabok hajlítását, vagy külső kooperációs partnerrel kell-e az anyagokat megmunkáltatni (ez ugyanis többletköltség és plusz idő is).

Egy szignifikáns vállalat általában a beruházást választja, és ehhez mérten kezdi meg az megfelelő eszköz felkutatását. A fent említett típusnál maradva, a lemezhajlító gép vásárlása esetén is meg kell bizonyosodni a szükséges paraméterekről, például a megfelelő méret, elhelyezés, és teljesítmény meghatározásáról.

Mivel többnyire lemezek, idomok hajlítása a fő feladat, elsősorban azt kell eldönteni a beszerzésnél, hogy ezen anyagok megmunkálásához kézi vagy gépi munkavégzés szükséges. Amennyiben a cél az acélcsövek kézi meghajlítása, fontos tudni, hogy a lemezhajlító berendezés csak a kisebb átmérőjű csövek meghajlítására alkalmas, a nagyobb keresztmetszetű darabok csak speciális eszközzel hajlíthatók, a lemezek azonban kézi hajlítással is formálhatók.

Hajlítógép megmunkálás folyamata

A megmunkálás úgy történik, hogy a lemezt a rajz alapján a hajlító berendezés alsó és felső pofái közé teszik, ott pedig egy csavarorsó segítségével összenyomják, majd meghajlítják a munkadarabot a felső pofában lévő palló körül a hajlító-csőr eltekerésével ( a hajlítás mértéke a hajlító-csőr forgatásának minőségétől függ majd).

Technikailag az történik az alakítandó munkadarabbal, hogy a hajlítás során az anyag külső felülete a hajlítási iránynál nyúlik, a belső rétege rövidebbé válik, a középső réteg hossza azonban nem változik.

optimum lemezhajlító
Hajlítás menete

A lemezhajlító gépek előnye még, hogy a felső pofabetét-lécek váltogathatók, vagyis kerekített és éles hajlítás elvégzésére is alkalmasak.

Optimum lemezhajlítók

Optimum Lemezhajlító gép (FSBM 1020-25 E) manuális 1020/2,5mm/135°

Műszaki adatok

Jellemzők

A lemezszorítás lábbal történik, ezáltal mindkét kézszabadon marad az anyag továbbítására

Gyárilag nagy, ferde szegmensekre osztott felsőpofa

Az erős rásegítő henger megkönnyíti a lemezek hajlítását 2,5 mm-ig

Széles nyílás 25 mm-ig az alsó és felső pofa között

Önkenő csúszócsapágyak

CE szabványok szerint készült

Összefoglalás

Egy vállalat csakis a teljes körű kiszolgálás, és a folyamatos innováció mellett maradhat fenn, beleértve a tárgyi eszközök karbantartását és beszerzését, legyen szó lemezhajlító gép, vagy más műszaki berendezés vásárlásáról.

Látogasson el weboldalunkra, webshopunkra: www.szerszamsziget.hu

#optimum lemezhajlító

#optimum lemezhajlító

#optimum lemezhajlító

Categorized in: